Google Wave – En guide till ett nytt paradigm inom sociala medier?

Det känns som om hela webben vibrerar av Google Wave ”vibes” just nu. Här kommer en mer detaljerad redogörelse för applikationen.

En Wiki-funktionalitet.

Google Wave liknar till stora delar e-post eller chatt, det finns dock stor skillnad: du kan redigera, inte bara dina meddelanden, utan även meddelanden tillsammans med någon i din våg. Samt att man kan svara på ett meddelande i en konversation och organisera denna konversation.

Till alla er som har en Yahoo grupp eller dylikt vet hur rörigt det kan bli när 20 personer skall svara på en fråga eller planera något. Inom Google Wave kan man organisera den första frågan med en egen sektion över vilka som kommer eller inte och samtidigt ha en dynamisk interaktion mellan deltagarna. Googles demo av produkten som finns i ett tidigare blogginlägg visar hur smidigt detta är.

Wave extensions
Google Waves Gadgets och Robotar är två smarta förlängningar av applikationen med ett flertal funktioner. Gadgets fungerar ungefär som Facebook-applikationer till exempel onlinespel eller projektledningsfunktioner.
(Gadgets är öppet för tredjepartstillverkare.) En Robot verkar inom applikationen och en gadget inom ”molnet”

Robotar hjälper till att redigera samtal, hitta sökord samt föra in information från andra tjänster så som Twitter och mycket mer. Översättnings-botten Rosa är ett briljant exemplar på hur väl denna tjänst fungerar.
Google Wave är uppbyggt för att man endast skall behöva använda programmet för att hantera sin Facebook, Twitter, projekt, e-post spel et cetera. Detta gör Google Wave till ett allt-i-ett kommunikationsverktyg.

samplegadgets

Drag-n-Drop

Google Wave har Drag-n-drop funktioner vilket underlättar enormt mycket vid exempelvis projektledning. Filer bilder eller dokument kan enkelt dras från en mapp eller skrivbord rakt in i en Wave.

Wave embed

En Wave kan delas och visas på bloggar eller andra sociala medieapplikationer på samma sätt som en video kan visas via en embed-kod på en blogg eller hemsida. Realtidsapekten inom detta segment är fantastiskt.

Playback

Ansluter man sent till en Wave finns en smidig playback funktion som går igenom hur waven har vuxit fram.

Open-source

Google Wave bygger på Open-source vilket möjliggör för användare/utvecklare att själva bygga om eller på produkten. Detta är en viktig del av innovation-/ adoptionsprocessen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: