Booli.se – En klockren bostadssökare

Booliframsida

Bostadsbyte är i ropet och det känns som om alla är på jakt efter ny bostad med låg ränta. Jag och min sambo var själva i den situationen för ett år sedan och var ständigt inne på Hemnet för att leta nya bostäder.

Booli.se presenterar också bostadsinformation men tar processen ett steg längre. Till skillnad från Hemnet som är en annonsplats för Sveriges mäklare så indexerar Booli bostadsinformation från nätet. Detta gör att det är bostaden som får högsta fokus och inte mäklarfirman när man söker efter ett objekt. Tjänsten fokuserar även på fler kringliggande faktorer baserade på användarna, det kan röra sig om dagisplatser närhet till arbete eller löparslingor.

Booli har en enkel och smidig design och är mycket visuellt tilltalande. Information om slutpriser, prisförändringar och bostadsmarknaden är det första man möter vilket passar perfekt då detta är det man egentligen vill ha reda på.

Den bästa funktionen enligt mig är kartfunktionen. Med Kartfunktionen kan man i fullskärm kan söka efter bostäder som är utplacerade på en karta. Denna visuella funktion återfinns på ett flertal ställen på sidan vilket man som användare tacksamt tar emot. Jag tror att visuella aspekter på webben blir allt viktigare det är ju trots allt ett ”språk” vi alla förstår.

kart

Tjänsten har även stöd för ett antal sociala medietjänster så som Facebook, Twitter, Digg et cetera vilket är ett smart move. (Det är vansinne att inte fler sidor har det!)

Vill ni veta mer kan jag rekomendera Whats nexts intervju med VDn för Booli

Annonser

One Response to Booli.se – En klockren bostadssökare

  1. Anders Kyhlstedt skriver:

    Tackar för omnämnandet! Kul att du gillar vår tjänst! Då kör vi hårt och utvecklar tjänsten vidare så att vi är redo när det du och din sambo känner att det börjar bli dags att röra sig vidare till nästa bostad ;). Allt gott /Anders@Booli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: