Sökes – Idéverkstad für alle!

futurethink_innocentive

Ofta när jag surfar på nätet eller läser intressanta artiklar får jag idéer på företagsmöjligheter eller sidor/tjänster som skulle underlätta min och andras vardag. I de flesta fall leker jag med tanken ett tag tills något annat dyker upp och min idé faller i glömska.

Jag gillar att få dessa idéer, skapandet är sunt och ibland kan det kännas som ett glädjerus, hur konstigt det än låter.

Dessa kreativa stunder sker dock oftast i ensamhet och att bolla idéer för sig själv är inte alltid så stimulerande. Samtidigt ser man alla Social media camps, Expon, Internetdagar där kreativitet sprudlar. En del är öppna för allmänheten och andra öppna i utbyte mot ett par tusenlappar.

Ta nu inte detta inlägg som kritik mot dessa förmodligen fantastiska events. Det är otroligt att så många kunniga människor samlas och tillsammans skapar nya projekt och möjligheter. Att många kostar pengar är även det en självklarhet, talare från hela världen deltar och hela kalaset måste ju finansieras på något sätt. Som utbildad ekonom är detta en självklarhet.

Däremot så tycker jag att det saknas något utöver alla dessa tillställningar….. Det jag saknar är en idéverkstad öppen för alla. När som helst, hur som helst på nätet. Sociala medier gör detta möjligt!

Dag på dag läser man om exempel där människor tillsammans påverkar sin omvärld och river upp gamla barriärer och skapar nya möjligheter. Via sociala nätverk lägger folk ner miljontals timmar på att läsa, skapa och redigera information. Så varför inte applicera detta i ett nätverk där folk kan diskutera idéer, på en samlad plats inför allas ögon.

Innocentive är ett amerikanskt projekt där 180.000 hjärnor är anslutna för att skapa innovativa produkter och lösningar.  Ett liknande projekt skulle jag gärna vara ansluten till i Sverige.

Visst finns det forum, bloggar och andra tjänster som tillåter en att utbyta kunskap, men det känns ändå som om det finns enorma möjligheter att spinna vidare på denna idé .Jag tror att många idé-skapare känner samma behov av ett bollplank.

Vad tycker ni?


7 Responses to Sökes – Idéverkstad für alle!

 1. Jessica skriver:

  Absolut, jag blir deltagare nummer två:) Jag tycker du ska starta denna sajt! Du är den utvalde!

 2. Hampus Landelius skriver:

  Trevligt! Its the start of something new!

 3. Chris Seger skriver:

  Well done ! CS

 4. Per Vikström skriver:

  Låter som en strålande idé! Oavsett om man sitter hemma själv och kreerar eller om man sitter på ett företag.

 5. Hampus Landelius skriver:

  För att detta kunskapsparadigm ska blomstra krävs det lite wikiengagemang! Folk talar om transparens och total öppenhet, i min bok finns det väldigt få aktörer som gör det i praktiken!

 6. Per Vikström skriver:

  Ja, det är nog som vanligt lättare att diskutera och prata om det än att verkligen göra det. På ett företag där jag jobbade tidigare samlade vi alla kunskap/dokumentation på wikis istället för i pärmar eller som dokument på filservern. På så vis var det full insyn i verksamheten från alla på företaget.

  Inte att jämföra med vad du diskuterar, men en slags bevis för att det går. Om man vill.

  • Hampus Landelius skriver:

   Låter sunt! Man får väl se vad som händer i framtiden med G-Wave och liknande applikationer.

   Att det finns folk som engagerar sig för att sprida kunskap är en självklarhet men det krävs nog lite backup från tyngre artilleri för att sjösätta ett projekt enligt mitt inlägg. Blir det ett wikiprojekt så är det så klart lättare.

   Får sprida budskapet över webben 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: