Windows 7 släpps på torsdag – ÄNTLIGEN!

windows_7_1-480x360

Microsoft har de senaste åren fått kraftig kritik för operativsystemet Windows Vista. Det är en kritik jag skulle kunna fylla ett helt inlägg med men nu blickar vi framåt. På torsdag släpps nämligen Windows 7!

Windows 7 skall enligt Microsoft vara enklare snabbare och mer lättnavigerat än tidigare versioner och bjuder på några intressanta nyheter:

Snabblänkslistor, som är en nyhet i Windows 7, kan du snabbt öppna de dokument, bilder, musikfiler eller webbplatser som du använder varje dag. Om du vill öppna en Snabblänkslista högerklickar du bara på programikonen i Aktivitetsfältet i Windows 7. (Du hittar dem även i Start-menyn.)

Innehållet som visas i snabblänkslistan beror helt på programmet. Snabblänkslistan för Internet Explorer 8 visar ofta besökta webbplatser. Windows Media Player 12 visar de vanligaste låtarna du spelar. Snabblänkslistor visar inte enbart genvägar till filer. Du kan också komma åt kommandon för att skriva e-postmeddelanden eller spela upp musik.

Bild på Windows Aktivitetsfält

Aktivitetsfältet

Det nya Aktivitetsfältet i Windows 7 är fortfarande samma välbekanta plats för att växla mellan fönster. Men det har blivit mer överskådligt, mer flexibelt och kraftfullare.

Till exempel kan du i Windows 7 ”nåla fast” favoritprogram var som helst på aktivitetsfältet för att lätt komma åt dem. Är du inte stormförtjust över ikonernas ursprungspositioner? Oroa dig inte. Nu kan du ordna dem som du vill ha dem genom att klicka och dra dem. Ett nytt förhandsgranskningsfönster gör att man ser en miniatyrbild när muspekaren är över ikonen i Aktivitetsfältet flyttar man sedan muspekaren över en miniatyrbild så visas en förhandsgranskning över hela skärmen. Du kan också stänga fönster via miniatyrbilderna vilket är både smidigt och tidsbesparande.

Skrivbordet har blivit mer interaktivt och har fler ”smarta” funktioner, upplägget påminner mer och mer om Macintosh vilket inte är något negativt i min bok. Detta märks tydligt på det ökade antalet gadgetar.

Windows 7 har en rad olika grafiska förbättringar och smidiga  samt innovativa funktioner men för mig är nog prestandaökning viktigast. (Samt att det vore trevligt att kunna installera en drivrutin utan att fastna i ett 4h projekt)

Windows 7 är fullt kompatibel med stöd för 64 bitar. De jag har talat med säger att deras datorer går vansinnigt mycket snabbare vilket låter mycket positivt. Har även läst tester på nätet där dom lyckats köra Windows 7 på riktigt gamla datorer utan problem. Visst går det lite långsammare men inga krascher!

För er som vill veta mer så finns det mycket information att tillgå på tillverkarens hemsida eller i form av tusentals presentationer på youtube

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: