Använd Live messenger via Google Wave!

Med Wave Live Messenger kan du logga in på ditt Windows Live Messenger-konto inifrån en Google Wave och ha samtal med dina Messenger-kontakter direkt inifrån en våg. Även om du lämnar vågen och börja läsa en annan våg, kommer Wave Live Messenger hålla konversationen uppdaterad så att du kan gå tillbaka till den när som helst och fortsätta chatta.

Lägg till wavelivemessenger@appspot.com, sedan logga in med ditt användarnamn samt lösenord

Hur fungerar det?
Roboten som du lägger till Google Wave ansluter till Googles proxy-server som vidarebefordrar begäran till Windows Live Messenger-servrar med hjälp av Java Messenger biblioteket. Roboten fortsätter att begära nya händelser från proxyservern med hjälp av cron och när nya händelser finns vidarebefordrar proxyservern dem till roboten.

För tillfället är hela upplägget kring hur programmet hämtar information lite struligt men det fungerar faktiskt relativt bra inne i en wave, när det inte strular med servern…. Vilket det gjort hela denna morgon!

Tycker att Wave-teamet kanske borde ha lagt ner lite mer krut på denna applikation men blir samtidigt påmind om att det är en Beta och Googles vill att vi tillsammans skall hitta lösningar på problem samt ge tips!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: