Comcast VD – Hur Twitter förändrade deras företagsklimat!

Comcast VD Brian L Roberts berättar under 2009 års Web 2.0 summit hur Comcast började använda Twitter och interagera med sina kunder och användare. Brian menar att Twitter fick honom och företaget att se sitt varumärke på ett helt nytt sätt.

Ny syn på varumärket

Hur fritt är egentligen ett varumärke, när det hamnar på webben och inom sociala medier? Blir det automatiskt ett super-brand där användarna tillsammans skapar och driver varumärket framåt eller till dess fördärv. Detta är en intressant fråga jag tror fler marknadschefer och CMOs behöver ta en funderare kring.

Vi aktiva på webben är vana att kunna ta tag i ett varumärke och göra vad vi vill med det. Som en klump lera formar vi tidigare strikt kontrollerade en-vägskommunikativa  budskap delar upp dessa, tar till oss go-bitarna samt återanvänder det vi finner intressant och meningsfullt.

Denna bild kan nog vara skrämmande för en del old-media guys, men det gäller att tänka om och se dessa modulerade användare som en oändlig workshop för företagets varumärke. Helt plötsligt har man en näst intill total insyn i hur tusen- kanske miljontals användare ser på din produkt eller varumärke. För att ta del av denna kunskap måste man anpassa sig och förstå vilka kanaler dessa budskap presenteras inom samt framför allt konversera och interagera med denna samling människor.

”Straighten up and fly right”

 

 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: