CSS-editor, byter enkelt ut färger på din blogg

Är du som jag en glad bloggare som använder wordpress.com utan allt för mycket kunskap kring kodning, webbdesign etc… ? För er som stämmer in på denna beskrivning har jag ett het tips på ett program som hjälper er att ändra utseendet på er  blogg.

För och främst måste man ha köpt CSS-editorn som kostar ca 100 kronor, DET ÄR VÄRT VAR ENDA KRONA!

När detta är gjort så gå in kontrollpanelen – Utseende – Ändra CSS – CSS stylesheet editor

För er som inte vet vad CSS är kommer här en kort beskrivning:

Cascading Style Sheets (CSS, på svenska stilmall) är ett språk som beskriver presentationsstilen för ett strukturerat dokument som till exempel typsnitt, textstorlek och färg. Tekniken är ett sätt att anpassa dokumentet med hänsyn till datortyp, skärmupplösning,färgdjup och installerade typsnitt.

Vill ni veta mer, så klicka på denna länk!

För att kunna ändra i din CSS-stilmall måste vi kopiera den, detta gör vi genom att klicka på visa orginalstilmall som ni ser i bilden ovan. Detta genererar en ny sida med en massa text som ser ut så här:

Markera allt (Ctrl+A) och välj spara i din browser, se till att den sparas som en CSS-fil. Spara filen på ett ställe där ni kommer ihåg den.

Nästa steg är att gå in i editorn http://css-color-replace.orca-multimedia.de/ tryck på bläddringsknappen + load file och ladda upp CSS-filen ni precis sparat.

Därefter är det bara att sätta igång med ändringarna. I spalten till vänster står det old colur och för att ändra denna färg klicka på den flerfärgade cirkeln och välj den nya. När du är klar med alla ändringar välj generate. Detta skapar en ny stilmall med dina ändringar. Kopiera all denna text och klistra in den i CSS stylesheed editor. Välj därefter spara stilmall

När detta är klart kan ni se ändringarna. Observera att om ni har bilder i headern kan denna försvinna, men det går alltid att återskapa er tidigare version om ni inte är nöjda.

Håll till godo!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: