Google trender – Enkelt sätt att få koll på vad folk Googlar på!

 

Alla Googlar, för privat bruk eller på arbetet. Det har blivit en förlängd hjärna där all information finns tillgänglig 24/7 och iom att Google jobbar för fullt för att utveckla detta ännu mer så finns det en uppsjö av smarta funktioner och google trender är en av dem.

Google trender är precis som det låter, ett program sin sammanställer söktrender över hela världen. Söker man till exempel på moderaterna så får man följande bild presenterad.

 

 

Den visar var i världen sökningarna finns samt rangordnar dessa, det presenterar även sökningar som associeras med sökordet, som ni ser i fältet söktermer nere till höger på bilden. I detta fall presenteras de andra svenska partierna. Den visar även trender associerat till sökordet. som allianse. Vidare kan man bryta ner dessa sökningar till kommun och orter.

Data som presenteras är tyvärr inte antal sökningar vilket skulle vara sweet men det behåller de nog för sig själva 🙂

Google förklarar siffrorna på följande sätt!

Siffrorna i diagrammet visar hur många sökningar som har gjorts med en viss term i förhållande till det sammanlagda antalet sökningar på Google under en längre tid. De anger inte den absoluta sökvolymen eftersom resultatet har normaliserats och visas på en skala mellan 0 och 100. Varje punkt i diagrammet har dividerats med den högsta punkten, 100. När det inte finns tillräckligt med data visas siffran 0. Siffrorna bredvid söktermerna ovanför diagrammet är totalsummor.

Läs mer om hur vi visar resultatet på en skala och normaliserar resultatet.

När du använder filtret Kategori visas ytterligare ett diagram på fliken Tillväxt efter kategori. Där visas förändringen över tid som en procentandel av ökningen utifrån det första datumet i diagrammet (eller det första datum som det finns information om). Av det skälet är y-axeln i diagrammet med kategorijämförelser inte märkt med intervallet 0 till 100 utan med intervallet -100 % eller +100 % och med origo 0.

En annan smart funktion är samkörning med nyheter, klickar man för den rutan så ser man hur sökningarna påverkas av nyheter. Prova att skriv in BP eller liknande.

Google trender prognostiserar även hur dom tror att sökningarna kommer att utvecklas fram i tiden.

Jag tycker att det är ett klockrent program som kan vara bra att slänga ett öka på om man vill se hur olika sökord förekommer på nätet. Eller om man tänker sätta igång en en google adwords kampanj eller facebook kampanj!

Man kan även använda statistiken till att se vilka ord som mest söks efter och sedan sökordoptimera sin site med dessa sökord, samt en massa andra smarta funktioner!

/Hampus

 

 

 

5 Responses to Google trender – Enkelt sätt att få koll på vad folk Googlar på!

 1. Lisbeth skriver:

  Med andra ord ”storebror” ser dig,ingenting ar privat ?

 2. bleofi skriver:

  Vowutusa eyisoqovi ar tij I egoxeru noyenini ubareyiko axofapop!!

 3. Hi there to all, as I am in fact keen of reading this webpage’s post
  to be updated on a regular basis. It consists of pleasant data.

 4. Hi there to every one, it’s really a pleasant for me
  to pay a quick visit this site, it contains important Information.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: