Raven tools övervakar hela ditt sociala medielandskap +Analys!

Det var länge sedan jag skrev om något nytt analysverktyg och det har ju hänt en hel del inom sociala medier men även så har företagen börjat förstå dess betydelse och implementerar fler och fler verktyg för att kommunicera med sin omvärld.

Jag har skrivit om ett flertal olika analysverktyg för exempelvis ditt Twitter konto, många inlägg om Google analytics eller andra webbanalysverktyg men nu börjar det dyka upp en hel del spännande verktyg för att övervaka allt.

Raven Tools är just ett sådant verktyg som övervakar allt och det ser mycket lovande ut. (Jag har börjat lägga in en del data och återkommer senare med andra tips)

Raven Tools blir ett utmärkt verktyg för att övervaka en internetmarknadsföringskampanjs alla kompinenter: ranking, länkbyggnad, sociala medier så som fansida på facebook, Twitter, nyhetsbrev samt google analytics och samlar allt på en och samma plats.

Verktyget har fyra huvuddelar som kallas Research, Monitor, Manage samt report.

Under research hittar vi ett flertal viktiga verktyg. Dels en research-assistent (Se film här) som integrerar tredjepartsdata från SEMRush, SEOmoz, Google AdWords och OpenCalais och dess Alchemy API. Med andra ord dom riktigt tung analysverktygen. Den läser även in statistik för organiska och betalda sökord, ranking samt trafik in och ut från en sida samt diverse kostnader och volym.

Den kan även extrahera semantiskinformation från din egna sida eller konkurrenters vilket är viktigt om man arbetar aktivt med SEO. (Tips. googla på semantisk webb.. det är jätte intressant!) den sorterar även nyckelord samt matchar relaterande sökord och ranking av olika webbplatser.

Raven tools research assistant är ett otroligt tungt verktyg som innehåller mycket mer än det jag ”orkar” skriva 😉

Under research finns även ett researchverktyg  för Adwords som är användbart om dina sökord inte ger dom resultat man förväntar sig. Den extraherar även data från Google Adwords och listar liknande sökord samt sökordens genomsnittliga sökvolym under det senaste året eller månadsvis det tar även med hur många annonsörer som konkurrerar med dessa sökord.

SEMRush är ett ett verktyg som tar reda på var googles organiska sökord (dvs det vi googlar…72% av alla konsumentbeslut googlas) och adwords möts… mycket användbart!

Under monitor finns följande analysverkyg:

En Facebook monitor som ser ut ungefär som facebooks insight

Twitter monitor som med ett google analytiksliknande interface. En smidig funktion är att man kan svara på Tweets direkt i programmet samt schemalägga framtida tweets.  Det är även enkelt att hoppa mellan olika konton som du administrerar. samma sak gäller för hela Raven tools där man kan övervaka flera hemsidor.

Samt en sociala medier monitor.. ett slags BUZZ verktyg som är användbart för framförallt twitter

Youtube monitorn övervakar all tänkbar data från dina youtubevideos och är helt integrerad och syncad med Google analytics.

I princip all analytisk data raven tools genererar kan extraheras till rapporter i diverse format. Vilket är fantastiskt.. möjligheten att schemalägga dessa finns även vilket gör att man får mer struktur i sitt arbete samt att beslutsfattare slipper försöka förstå sig på tekniken (vilket dom kommer misslyckas med och tappa intresset hehe) utan man kan enkelt få fram relevant data i pdf format.

Detta blogginlägg skulle kunna fortsätta i oändlighet.. så avancerat är raven tools och jag är väldigt imponerad av det jag sett. Man kan testa gratis i 30 dagar och gillar man det så finns det i olika utföranden.

Det ska bli spännande att använda detta program och jag ber om ursäkt för att analysen inte är komplett… det skulle ta hela helgen 😉

/Hampus

5 Responses to Raven tools övervakar hela ditt sociala medielandskap +Analys!

 1. Lukas skriver:

  Woah! Grymma verktyg. Skall genast testa Raven tools. Ser ju skitbra ut.

 2. Bergvärmepump skriver:

  Har testat det några dagar och det verkar asgrymt!

 3. Dave skriver:

  Mycket intressant, ska jag verkligen titta närmare på!

 4. Thank you so much considerably to get expressing this kind of operating persons that you recognise what you’re really discussing! Book marked. Be sure to furthermore go to this site Means). We are able to employ a exchanging links deal of us

 5. url shortener skriver:

  I like the valuable information you supply to your articles.
  I will bookmark your blog and check again right here regularly.
  I am reasonably sure I’ll be told many new stuff right here!
  Good luck for the next!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: