Två snabba sätt att övervaka Twitter hashtags + Google

 

Hashtag blev veckans ord i DN för lite mer än ett år sedan där dom beskriver termen så här:

En hashtag kan till exempel se ut så här #ipad – och om dusöker på twitter på #ipad får du helt enkelt upp allt som skrivits om ipad och som har märkts med den taggen. Det är alltså ett sätt för många människor att gemensamt samla in information om något ämne (tagga det). Genom att använda ett så kallat hash mark (staketsymbolen) slipper vi alla onödiga twittringar i ämnet.

Från början är det en term som blivit stor via Twitter men idag allmänt använd bland oss flitiga nätanvändare. För ett tag sedan startade Google igång sin SSL Beta på http://www.google.com som ni kan använda på följande andress https://encrypted.google.com.  Beta versionen ger en bättre överblick om man vill söka inom sociala medier både för bloggdelen samt twitter och det känns som ett naturligt steg att implementera detta i googles sökverktyg.

Vill man övervaka en hashtag eller bara sitt varumärke så väljer man antingen att söka som vanligt, alternativt genom bloggar (Bättre än Twingly?) eller realtid som innebär att den söker igenom tweets. Resultatet som ni kan se nedan där jag i detta fall undersöker Hashtagen Tapasfredag som jag vill följa.

Sedan ser ni i vänstra kolumnen att man även kan välja Video, Nyheter, Böcker, Places,Bloggar, Realtid samt Diskussioner… pardon my french men FAN va bra Google är.. i allt dom gör!

Ett annat kul verktyg är Twazzup där en liknande sökning ser ut så här:

Jag misstänker att den får sin data från Google Beta, för mitt-kolumnen är precis vad som kommer upp när man växlar mellan bloggar och news i betan. Dock skönt att det alltid är någon som tänker till lite extra!

Hoppas ni får en trevlig dag!

/Hampus

 

 

 

 

 

One Response to Två snabba sätt att övervaka Twitter hashtags + Google

  1. SEO Utbildning skriver:

    Kurs
    SEO Utbildning med Proffs kurs krävs! Foundational förståelse för internet och informationsteknologi
    koncept Förståelse för sökmotoroptimering bästa praxis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: